Slideshow

Dit was de AutoWeek: week 10

BMW's verjaardag en een viercilinder voor de Macan

In de week na de grote nieuwsstroom uit Genève besloot BMW 100 jaar oud te worden en dat feit te vieren met een concept-car. Gelukkig maar, want verder lag het nieuws niet voor het oprapen.

1. 100 jaar BMW

Met de ‘Vision Next 100’ vierde BMWafgelopen maandagz’n honderdjarig bestaan. Van een auto met zo’n naam verwachten we weinig realisme, en inderdaad is de Next 100 een behoorlijke ver-van-mijn-bed-show. Volgens BMW laat de auto zien wat we in de komende eeuw allemaal van het merk moeten verwachten. Autonoom en elektrisch rijden speelt een grote rol in die toekomst, maar of de flexibele voorschermen het productiestadium ooit gaan halen...?

2. Viercilinder in Porsche Macan

De 718 Boxster moest er onlangs al aan geloven, maar nu krijgt ook de Macan de beschikking over een viercilinder. In dit geval gaat het om een ‘gewone’ vier-in-lijn, die er mooi wel voor zorgt dat de basisprijs van de Macan daalt naar net geen 70.000 euro.

3. Easter Safari-Jeeps

Van een enorme relevantie zijn deze zeven Jeeps niet te betichten, maar leuk zijn ze zeker. Jeep verblijdt z’n fans ieder jaar met een reeks knotsgekke concepts tijdens de Easter Jeep Safari, en de 707 pk-sterke Trailcat is dit jaar niet eens de meest opvallende.

4. Mercedes-AMG E43 4-Matic

Op super-E ’63’ moeten we nog even wachten, maar de E43 4-Matic die Mercedes vandaag de wereld in stuurde is een prima zoethoudertje. 

Video