Slideshow

Dít is de nieuwe Renault Scénic

Splinternieuwe Scénic voortijdig onthuld

Veelal lekt groot nieuws al voor de officiële onthulling uit op internet en met de nieuwe Renault Scénic is het niet anders. Wij geven de ruimtereus nu al de ruimte!

Veel vroeger dan gepland kunnen we de eerste foto's van de nieuwe Renault Scénic laten zien. De vierde generatie wordt officieel pas over een week gepresenteerd, maar de ruimtereus is nu al het internet op gegaan.

De Scénic heeft een koets gekregen die dezelfde stijlelementen vertoont als de Kadjar, Captur, Clio en Mégane. De mengelmoes van die modellen komt op het Common Module Family (CMF)-platform te staan waar ook de nieuwe Mégane gebruik van maakt. De knik aan de zijkant doet sterk denken aan het lijnenspel van de in 2011 gepresenteerdeR-Space Concept.

Officiële informatie hebben we nog niet, maar we mikken op een selectie TCe benzine- en dCi-dieselmotoren. Het benzinegamma begint waarschijnlijk bij de TCe 100, daarboven komt de TCe 130 te staan. Dieselen kan met de 110 en 130 pk sterke versies van de dCi-dieselmotor.

Het is nog afwachten of Renault de Scénic wederom in twee formaten gaat leveren, één met vijf en één met zeven zitplaatsen.

Video