Slideshow

Digitale klokken voor Peugeot 3008

Nieuwe cross-over gesnapt

Peugeot is al even geleden aan het testen geslagen met de opvolger van de 3008. Vandaag zien we hem opnieuw, maar het is voor het eerst dat we een blik kunnen werpen op het interieur van de nieuwe cross-over.

Al in augustus liep onze spionagefotograaf een ingepakt exemplaar van de nieuwe Peugeot 3008 tegen het lijf. Het huidige model - zo'n zes jaar op de markt - mag met pensioen en een op het EMP2-platform geplaatste nieuwe generatie mag het stokje overnemen. Vandaag zien we de 3008 opnieuw langsrijden en voor het eerst kunnen we een blik op het interieur werpen.

Waar de huidige 3008 over reguliere analoge klokken beschikt, vervangt Peugeot de klokken in de nieuwe generatie door een digitaal instrumentarium. Onder de kap verwachten we drie- en viercilinder benzine- en dieselmotoren. We mikken op een lancering tijdens de Autosalon van Parijs die in oktober dit jaar plaatsvindt. Eind dit jaar of begin volgend jaar moet de nieuwe 3008 - die meer cross-over genen over zich heen krijgt gestort - op de markt verschijnen.

 

 

 

Video