Slideshow

Derde generatie Audi TT voor 't eerst gespot!

Je zou het misschien niet zeggen, maar de huidige generatie van de Audi TT is er al vanaf 2006. Zodoende is Audi al druk bezig met de ontwikkeling van de derde generatie TT. Onze spionagefotograaf trof een mule aan in Spanje.

Even voor de duidelijkheid: Audi gebruikt de ‘mule’ om de techniek van de nieuwe TT te testen. Het koetswerk mag dan op dat van het huidige model lijken, het definitieve product zal er heel anders uitzien. Onderhuids is er weer verwantschap met de Audi A3. Net als de nieuwe generatie A3 komt de TT III op het MQB-platform te staan. Ook de nieuwe Golf en Leon krijgen dit platform.
Qua motoriseringen is er in dit stadium uiteraard nog niets definitief bekend, maar we rekenen op benzinegebied op de 1.8 TFSI (170 pk), 2.0 TFSI (210 pk) en 2.0 TFSI met 272 pk in de TTS. Er komt ongetwijfeld weer een TT RS met 2.5 vijfcilinder. Het vermogen schatten we weer op 340 pk. Ook een 170 pk 2.0 TDI maakt waarschijnlijk weer z’n opwachting.
Omdat we de TT nu pas voor het eerst als mule zien, betekent dit dat we nog het nodige geduld moeten betrachten voordat de productieversie bij de dealers staat. We gokken op een marktintroductie in 2014.

Video