Slideshow

De wereld zit te springen om Porsches Cayenne

Wegens de hoge vraag naar het nieuwe model, verhoogt Porsche de productie van de Cayenne volgend jaar met tien tot twintig procent. Daarmee moeten de hoge levertijden worden weggewerkt.

Porsche heeft grootse groeiplannen: in 2018 moeten 200.000 auto’s worden geproduceerd bij het merk. Op het moment gaat het voor de wind en zit de groei er al lekker in. Dat komt voornamelijk door de grote vraag naar de Cayenne. In het eerste halfjaar van 2011 wordt daarvan 37 procent meer verkocht dan in de zelfde periode in 2010. Op markten als China leidt dat tot levertijden tot twaalf maanden. In Nederland varieert dat volgens de woordvoerster van ‘gelijk rijden’ tot tien maanden wachten op een Cayenne diesel. “Dat is echt een doorslaand succes.”

Om dat terug te dringen tot maximaal zes maanden wordt volgend jaar de productie van de Cayenne opgeschroefd met tien tot twintig procent. “We zoeken manieren om de productiecapaciteit te vergroten en onze klanten vlugger te bedienen, “ zegt verkoopdirecteur Bernhard Meier tegen persbureau Bloomberg. “In het eerste halfjaar groeien we over de gehele wereld in alle segmenten.”

 

Panamera

Het doel van Porsche is om dit jaar meer dan 100.000 auto’s te verkopen. Vorig jaar bleef het merk steken op 97.000 stuks. Tot en met juni zijn er 60.650 stuks afgeleverd; Nederland is goed voor 464 stuks. De verwachting is dat de verkoop in de tweede helft wat afneemt omdat veel mensen wachten op de nieuwe 911 die volgend jaar in de showrooms komt.

Overigens doet de Porsche ook goede zaken met de Panamera. De verwachting is dat er daarvan dit jaar 28.000 worden geproduceerd. Vorig jaar zijn er 20.000 Panamera’s verkocht. De productie startte in september 2009. Overigens staat vanaf volgende maand de Panamera diesel in de showrooms. De levertijd zou dus nog wel eens kunnen oplopen…

Video