Slideshow

De Persplaat-special: Mini 'Getaway'

Stelletjes in extase met liefde voor pluche honden

Het schieten van ongelukkige persplaten is van alle tijden. Vandaag komt het bewijs daarvan van Mini, dat het nodig achtte een arsenaal aan plaatjes te maken van in extase verkerende stelletjes met een voorliefde voor pluche honden en vreemde kampeerlocaties.

Wat zien we? Goede vraag. Mini wilde bij de presentatie van zijn Getaway-collectie - waarover hier meer te lezen is - dolgraag in je gezicht wrijven dat het écht hip en modern is. Derhalve zien we eindeloos naar allerhande objecten lachende stelletjes in ongemakkelijke situaties, zo nu en dan vanuit een slaapzak achterin een Mini Clubman. Grijnzend van intens plezier heet water inschenken? Ook dat kan met Mini (foto 8) Bovenop de troon van de verkeerd uitgepakte plaatjes zit een atletische meneer die met een pluche hond in zijn hand vanuit zijn Clubman de Middelandse Zee in springt. De pluche viervoeter keert overgens vaker terug. Zo zien we het beest bij diverse heren en dames in de hand en wordt er zelfs - vanuit een volgens ons érg oncomfortabele hoek - tv gekeken met het kunstmatige beest (foto 4). Constant lachen en gieren: Mini maakt het allemaal mogelijk. Bekijk de complete fotoreeks voor het bewijs.

Waarom zien we dat? Mini zette met de fotoreeks in 2013 zijn Getaway Cars in de schijnwerpers. Avontuurlijk aangeklede Mini's die moeten laten zien waartoe de retro-rakkers allemaal in staat zijn.

Beoordeling: Wij snappen best dat Mini wil benadrukken hip en funky te zijn, maar dit gaat ver. Erg ver. Bladerend door de fotoreeks - de persmap telt ruim 150 foto's - wanen we ons in een bijna surrealistische plek. Geforceerd, maar het levert wel lachwekkend beeldmateriaal op.

Video