Slideshow

De Persplaat: Nunzio la Vecchia

The Mastermind aan het werk

Zoals wel vaker staat de omgeving en vaak de mens centraal in de rubriek De Persplaat. Vandaag is vooral dat laatste van toepassing op de persfoto die NanoFlowCell ons toestuurde.

Wat zien we: 'Wie zien we' is hier wellicht beter op zijn plek. De man met de gladde haartjes op deze foto is niemand minder dan Nunzio la Vecchia, zelfbenoemd 'mastermind' van NanoFlowCell, het innovatieve nieuwe merk uit Liechtenstein. We zien La Vecchia leunend op de Quant, de eerste concept-car van de fabrikant. Niets bijzonders, maar de de wijze waarop La Vecchia intens de lens van de camera intuurt laat zich het beste omschrijven als 'weeïg'. Dan rijst bij ons toch vooral de vraag waar dat nou voor nodig was.

Toegegeven, La Vecchia is wel mooi ontwikkelingschef van NanoFlowCell en de bolleboos heeft toch een groot aandeel gehad in het ontstaan en de ontwikkeling van de bijzondere aandrijflijn van de Quant en de Quantino. Het feit dat Nunzio naast zijn carrière als automobiel genie bijklust als zanger met een voorkeur voor liedjes waarop je lekker zwoel kunt kijken, werkt niet in zijn voordeel. 

Tegelijkertijd lijkt La Vecchia wel degelijk te weten waar hij het over heeft. Al in 1991 startte hij zijn onderzoek in alternatieve bronnen van energie en in 1996 richtte hij een technologiebedrijf op dat hier op professioneel niveau onderzoek naar deed. Na diverse pantenten - op dunne zonnepanelen, virtual reality-technieken en ga zo maar door - werd in 2013 het even zo innovatieve NanoFlowCell uit de grond gestampt. Bovenstaande valt alleen maar moeilijker te rijmen met deze eigenzinnige persfoto. Her en der wordt wel gefluisterd dat Nunzio een berucht 'con man' is en al jarenlang postbus-BV's opricht om geld van investeerders los te peuteren voor de realisatie van zijn - volgens sommigen op gebakken lucht gebaseerde - ideeën. 

Waarom zien we dat? Met zo'n warmbloedig smoelwerk praat Nunzio natuurlijk rijen investeerders onder de tafel. Het feit dat La Vecchia over zoveel zelfvertrouwen beschikt om zijn bijzondere muzikale escapades met zijn serieuze automotive carrère  te combineren, spreekt natuurlijk alleen maar voor hem.

Beoordeling: De man, de legende: Nunzio la Vecchia gaat het helemaal maken. Altijd flamboyant, en dat is in een wereld van grijze maatpakken een frisse afwisseling.

We konden het niet laten, en voegden nog éénmaal een muzikaal hoogstandje van Nunzio La Vecchia toe aan het bericht. In het vervolg zullen we alleen nog een lichtje schijnen op de automotive kant van The Mastermind.

Video