Slideshow

De 10... Meest gelezen nieuwsberichten

Ook in 2012 wisten jullie als autoliefhebbers onze website weer massaal te vinden. Maar welk nieuws was nou echt heet en welke pennenvruchten zorgden voor de meeste reacties? In de vijfdelige serie 'De 10…' vatten we het voor jullie samen. We sluiten af met de best gelezen nieuwsberichten.

Hoe veel we op deze website ook toevoegen aan content, aan de basis van AutoWeek.nl staat natuurlijk nog altijd het nieuws. De laatste aflevering van 'De 10...' wijden we dan ook aan een overzicht van de meest gelezen nieuwsberichten van het afgelopen jaar.

Inmiddels weten we dat de Ford Mondeo is uitgesteld tot 2014, maar toen begin dit jaar de Fusion werd onthuld, zeg maar de Mondeo voor Amerika, was het wel degelijk heet nieuws. Aanzienlijk kleiner, maar toch heter was de eerste rij-impressie van de Peugeot 208. Ook de kosten waren een hip item; de soap rondom de bijtelling en het al dan niet vervallen van de MRB-vrijstelling voor Oldtimers waren heet nieuws.

Als enige dikke bak vinden we op 6 de BMW M550d, terwijl het nieuws dat de Citroën 2CV mogelijk terugkeert de top 5 inluidt. Op 4 het nieuws dat de kettingproblematiek bij de TSI-motoren een staart krijgt en de komst van de Audi Q8 haalt de laagste trede van het erepodium. Ondanks z’n saaie uiterlijk was de nieuwe Golf VII toch goed voor het op één na meest gelezen bericht van het scheidende jaar.

Maar op nummer één, met overtuiging, de eerste berichtgeving rondom de Volkswagen TSI-motoren. Ratelende distributiekettingen met hoge reparatiekosten tot gevolg was het meest bekeken nieuwtje van het afgelopen jaar. Wat dat betreft zullen ze bij Volkswagen snel door willen naar 2013.

 

1. Kettingproblemen bij VW TSI-motoren. Herkenbaar?
2. Dit is ‘m dan: de Volkswagen Golf 7!
3. Weer een niche gevuld: Audi Q8
4. TSI-verhaal krijgt flinke staart
5. De Eend komt terug
6. BMW M550d: met de M van Monsterdiesel
7. Vrijstelling MRB oldtimers vervalt!
8. Bijtelling voor iedereen per 1 januari 2013
9. Rij-impressie Peugeot 208
10. Officieel: Ford Fusion is feitelijk nieuwe Mondeo
 

Video