Slideshow

DB9-opvolger loopt tegen de lamp

Aston Martin DB11 toont gelikte lijnen

De Aston Martin DB9 loopt op zijn laatste benen en Aston Martin vertikt het uiteraard om stil te zitten. Onze spionagefotograaf heeft een ingepakt prototype in het thuisland van de DB11 op de foto weten te zetten.

Het is niet de eerste keer dat we de DB11 in spionagekostuum op de site tegenkomen. Wel zien we nu aanzienlijk meer van het lijnenspel van de nieuwe nobele Brit. Misleidende opzetstukken zijn het huidige testmodel vreemd, al moeten we het wel doen met een van psychedelische camouflagestickers voorzien prototype.

De DB11 zal de in 2004 op de markt gebrachte DB9 gaan aflossen. Voor zowel motoren- als elektronica kan Aston Martin graaien uit de magazijnen van AMG. Eerder zagen we op het nog gedeeltelijk ingepakte interieur van de DB11 een knoppenpaneel dat Mercedes ook in de S-klasse heeft gemonteerd. Tot op heden is niet duidelijk of de DB11 al direct de beschikking krijgt over de Duitse krachtbronnen. Het einde van de 6,0-liter metende V12 lijkt namelijk nog niet in zicht.

Het lijkt wat eigenaardig om DB11 te kiezen als naam voor de DB9-opvolger. Modelnaam DB10 bleef gereserveerd voor de Aston Martin waarmee James Bond in zijn laatste film Spectre over het witte doek scheurde. Later dit jaar verwachten we een publieksonthulling.

Video