Slideshow

Compacte Infiniti wordt gebouwd in Oostenrijk

Dat Infiniti een compact model gaat bouwen op basis van de nieuwe Mercedes A-klasse was bekend. We weten nu ook waar-ie in elkaar geschroefd gaat worden: in Oostenrijk bij Magna-Steyr.

Ook het luxemerk van Nissan, Infiniti, plukt vruchten van de samenwerking tussen Daimler en Renault/Nissan. Het ‘kleinste’ model van Infiniti is op dit moment de G, waar zowel een sedan, coupé als cabrio van bestaat. De G is een auto van formaat en een kleiner model kan Infiniti goed gebruiken. Die gaat er komen op basis van hetMFA-platform van de nieuwe Mercedes A- en B-klasse en onderhuids zal er nog veel meer Mercedes-materiaal te vinden zijn, zoals motoren, bakken en stuurhuizen. Als tegenprestatie krijgt Mercedes zogenaamde ‘licensing fees’ voor elke geproduceerde Infiniti. 

Het is de bedoeling dat de productielijn voor dit model in 2014 wordt aangeslingerd. Dat gaat gebeuren bij Magna-Steyr in het Oostenrijkse Graz, zo is bekend geworden. Hier kunnen jaarlijks 50 tot 60.000 auto’s worden gebouwd. “Deze auto moet ons helpen om nieuwe klanten te bereiken in Europa”, aldus Infiniti-baas Andy Palmer. Nissan heeft plannen om het compacte model ook buiten Europa op de markt te gaan brengen, om zodoende een wereldwijd marktaandeel van tien procent te bemachtigen. Infiniti verwacht in 2016 500.000 auto’s te verkopen. In het fiscale jaar 2011 (dat eindigt in maart) verkocht Nissans luxemerk er 146.000, voornamelijk in de VS. Vorig jaar verkocht Infiniti in Europa 3.631 auto’s, 54% meer dan in 2010. 

Op dit moment bouwt Magna de Peugeot RCZ, Aston Martin Rapide en de Mini Countryman. Het design van compacte Infiniti zal gebaseerd zijn op de Etherea concept car uit 2011.

Video