Slideshow

Citroën E-Mehari is elektrische strandkar

Volledig elektrische 'Cactus' doet Mehari herleven

Wat allemaal begon met de Cactus M Concept is opgedroogd als deze Citroën E-Mehari: een dakloos autootje met een elektrische aandrijflijn!

In september trok Citroën het doek van de Cactus M, een opengewerkte versie van de Cactus die vooruitblikte op een mogelijke reïncarnatie van de aloude Mehari. Het studiemodel is nu opgedroogd als E-Mehari productiemodel.

Ondanks de sterke uiterlijke overeenkomsten met de C4 Cactus is de E-Mehari niets meer of minder dan een aangepaste Bolloré.  Dit Franse merkje - bekend van de elektrische stadsauto's - levert met de Bluesummer een soortgelijke auto, en die heeft Citroën eens stevig tegen het licht gehouden. Dat resulteert in een 'Cactus' met slechts twee portieren en een bijzonder rechtopstaande voorruit. We zien verder relatief hoge rolbeugels en opvallende scharnieren voor de portieren. Net als de oer-Mehari beschikt ook de E-Mehari over een grote bodemvrijheid.

De carrosserie is volledig opgetrokken uit kunststof en moet kleine aanvaringen met objecten kunnen weerstaan zonder dat er sprake is van schade. Het complete interieur kan met een hogedrukspuit worden gewassen.

Citroën biedt de E-Mehari alleen aan met een 50 kW sterke elektrsche aandrijflijn. De E-Mehari haalt een topsnelheid van 110 km/h en heeft een actieradius van 200 kilometer. In de lente van volgend jaar verschijnt de E-Mehari op de Franse markt. Het is nog niet zeker of deze vrolijke Fransman ook naar Nederland komt.

Video

Peilstok

De nieuwe Citroën E-Mehari vind ik...

De nieuwe Citroën E-Mehari vind ik...

  • fantastisch 69,8%
  • redelijk 16,1%
  • een regelrechte flop 14,2%
Aantal stemmen1.729