Slideshow

Citroën C4 Picasso vermomd als Technospace Concept

Nu de eerste beelden van het productiemodel langzaamaan het internet op druppelen ziet Citroën zijn kans schoon om met officieel materiaal naar buiten te komen. Het Franse merk doet wel een stapje terug, we krijgen nu namelijk een concept-car voorgeschoteld.

We zagen deze week al een drietal C4 Picasso's rondkarren die hun uiterlijk helemaal bloot gaven. Vandaag presenteert Citroën de eerste officiele afbeelding van wat de nieuwe C4 Picasso moet gaan worden. Het voorproefje van de toekomstige compacte mpv is Technospace gedoopt, en krijgt een licht showauto-achtige sausje over zich heen. In Genève zal de concept-car getoond worden, we hoeven de productieversie daar dus nog niet te verwachten.

Het ruimtewonder wordt de eerste auto van PSA die staat op het nieuwe EMP2-platform van het concern. Citroën belooft een CO2-uitstoot van slechts 98 g/km en 'nog nooit eerder vertoonde rumte voor deze afmetingen'. Het apparaat meet 4,43 meter in de lengte, 1,83 meter in de breedte en is 1,61 meter hoog. 537 liter kofferruimte moet de nodige bagage doen verdwijnen. 3D-achterlichten à la DS-reeks prijken op de achterzijde.

Citroën toont komt dus nu pas met een concept-car op de proppen, en dat terwijl we laatst al de nodige foto's van het productiemodel voor ogen kregen. Daar zijn er vandaag weer een stel van verschenen (foto 2 t/m 8).

In de tweelde helft van dit jaar moet de productie-Picasso op de markt verschijnen.

 

 

Video