Slideshow

Citroën C4 Aircross geprijsd

Peugeot laat de technisch verwante 4008 aan Nederland voorbij gaan, maar Citroën gaat de C4 Aircross wél in Nederland voeren. We weten nu ook de vanafprijs.

De C4 Aircross komt beschikbaar vanaf 23.995 euro. Voor dat geld krijg je een versie met 1,6-liter benzinemotor van 115 pk mee. Er zijn nog twee andere motoriseringen: een HDi met 115 pk en een HDi met 150 pk. De 115 pk sterke HDi heeft in combinatie met handbak een CO2-uitstoot van 119 gram per kilometer. Start-stoptechniek is op alle versies beschikbaar.

De nieuwe Citroën is 4,34 meter lang, 1,80 meter breed en 1,63 meter hoog. De vijfzitter heeft een bagageruimte met een inhoud van 442 liter. De C4 Aircross heeft drie rijmodi: 4WD, Lock en 2WD. Bij 4WD verdeelt de auto zelf z'n aandrijfkrachten optimaal over alle vier de wielen, bij Lock gaat exact 50 procent naar de voorwielen en de andere helft naar de achterwielen. In het geval van het selecteren van 2WD is de C4 Aircross een voorwielaandrijver. Dit bespaart brandstof.

De Citroën C4 Aircross heeft een  geluidsinstallatie van het merk Rockford Fosgate aan boord met een totaal vermogen van 710 Watt. In het interieur zijn acht luidsprekers opgenomen en in de kofferbak zit links achterin een dubbele subwoofer met een inhoud van twintig liter.

Het navigatiesysteem is uitgerust met een kleurendisplay van 7 inch met touchscreen en een harde schijf. Op de schijf zijn alle kaarten voor het navigatiesysteem opgenomen en er blijft nog tien gigabyte ruimte over voor de opslag van muziek. In totaal kunnen tot maximaal 2.500 nummers in MP3/WMA-formaat worden opgeslagen

Het met leer beklede stuurwiel is in hoogte en diepte verstelbaar en uitgerust met bedieningstoetsen van de audio-installatie, de cruisecontrol en telefoonbediening. Op stuurwiel, dashboard en de deurpanelen is ‘Black Cosmos’ toegepast. Een panoramadak en elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen staan op de optielijst.

Video