Slideshow

Chevrolet Spark Plug-in debuteert in Los Angeles

Waarom moeten plug-in hybrides eigenlijk altijd op basis van grotere auto's ontwikkeld worden? Chevrolet denkt dat er juist ook behoefte is aan kleine 'stekkerauto's' en dus presenteert het merk in Los Angeles de Spark EV.

De naam EV is in het geval van deze Chevrolet nogal verwarrend. Meestal duidt deze immers op een 100 procent elektrische aandrijflijn, maar de Spark EV is een heuse plug-inhybride. We moeten het nog even doen met deze vage afbeelding. Informatie over de precieze techniek wil Chevrolet nog niet vrijgeven, maar het gaat dus in ieder geval om een auto met automatische transmissie, een elektromotor en zeer waarschijnlijk een benzinemotor als range-extender.

De Spark EV is een interessante auto, omdat de Chevrolet de techniek herbergt die Opel in de eerste instantie ook voor een Adam EV wilde gebruiken. Twijfels bij het Opel-management over het marktpotentieel van zo'n auto deden het project uiteindelijk de das om. De Opel-directie was namelijk van mening dat te weinig consumenten de hoge prijs van een elektrische Adam zouden willen ophoesten, al helemaal met de beperkte elektrische infrastructuur die er nu is.

Op de LA Auto Show toont Chevrolet naast deze Spark EV ook de Malibu Turbo, Sonic RS, Traverse en Camaro Hot Wheels Edition. Op de LA Auto Show staan diverse wereldprimeurs, waaronder ook de Mercedes SLS AMG Black Series. Er volgen er nog meer, maar de fabrikanten houden nog even onder de pet welke dit precies zijn.

Video