Slideshow

Chevrolet presenteert nieuwe Spark

De Opel Karl heeft een Amerikaans broertje gekregen: de nieuwe Chevrolet Spark. In New York vraagt de nieuwe A-segmenter om aandacht.

In december vorig jaar konden we kennismaken met de Opel Karl, de auto die in feite de plek van de Agila innam, maar er geen directe opvolger van is. Ook Chevrolet krijgt een versie van de no-nonsense Opel en plakt er zijn eigen naam op: Spark.

De hagelnieuwe Spark is overduidelijk een Karl, maar is eveneens direct herkenbaar als familielid van Chevrolet. We zien een bekende neus, die op fraaie wijze voor op de A-segmenter is geplakt. Aan de achterzijde wijkt de Spark vooral af door de plaatsing van de kentekenplaat. Waar die bij de Karl in de achterbumper is verwerkt, plaatst Chevrolet hem midden in de achterklep.

Onder de kap ligt een 1,4-liter Ecotec-viercilinder die er 100 pk uit stampt. De Karl is vooralsnog alleen leverbaar met een 75 pk sterke 1,0-liter cilinder, een blok dat uitstoottechnisch gezien stukken interessanter is voor de Europese markt. Net als de Karl wordt de Spark in Zuid-Korea geproduceerd. In het vierde kwartaal van dit jaar kunnen de Amerikanen er in de showrooms aan snuffelen. Het Nederlandse wegennet zal hij niet meer onder zijn sloffen krijgen.

Video