Slideshow

Chevrolet Corvette kent weinig geheimen meer

Chevrolet doet z'n uiterste best, maar als iedereen zo reikhalzend uitkijkt naar een nieuwe auto als bij de Corvette C7 het geval is, dat weet je dat het bijna onbegonnen werk is om het materiaal tot de officiële tijd onder de pet te houden. Eerder dit weekend hadden we al een blik op de neus, nu zien we het profiel van de auto en het dashboard.

De scans doken op op het internationale Corvetteforum.com. In een eerder stadium meldde Chevrolet zelf al de motorspecificaties. Een nieuwe 6,2-liter V8 is goed voor 450 pk en 610 Nm. Onder de 4.000 toeren is het koppel op het niveau van de huidige C6 Z06. De sprint van deze Corvette C7 naar 100 km/h gaat minder dan vier seconden kosten, belooft Chevrolet plechtig.

Het merk is bovendien trots dat de C7 de zuinigste Corvette ooit wordt. Sterker nog: Chevrolet gaat er vanuit, dat de sportwagen de zuinigste auto met 450 pk op de markt zal zijn. Om het verbruik te drukken, profiteert het blok van directe inspuiting, Active Fuel Management (AFM) en continue variabele kleptiming voor een zo efficiënt mogelijke verbranding. Het gemiddeld verbruik komt zodoende uit op 9 l/100 km.

De Chevrolet Corvette C7 debuteert op 14 januari tijdens de NAIAS in Detroit en komt later in 2013 op de markt. Op termijn verwachten we ook weer Z06- en ZR1-versies.

Video