Slideshow

Chevrolet Bolt schittert in Las Vegas

Kleine broer voor Volt!

We hebben er ongeveer een jaar op moeten wachten, maar het moment is nu daar: Chevrolet heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas het doek verwijderd van de productieversie van de Bolt.

Begin vorig jaar presenteerde Chevrolet tijdens de North American Auto Show in Detroit de Bolt Concept. Inmiddels is in Las Vegas de Consumer Electronics Show aan de gang en Chevrolet heeft in die technologiebeurs een geschikter evenement gevonden om het productiemodel van de Bolt te tonen.

Chevrolet lanceert de Bolt als betaalbare EV, die om en nabij de 30.000 dollar - na aftrek van subsidie - moet gaan kosten. Daarmee is hij in het thuisland marginaal duurder dan grote concurrent Nissan Leaf. Op een volgeladen accupakket komt de Bolt 'meer dan 320 kilometer' ver. Overige specificaties meldt Chevrolet nog niet.

De wielbasis bedraagt 2,6 meter. De Bolt biedt plek aan vijf personen, kan 480 liter aan bagage meezeulen en is voorzien van een koetswerk dat overeenkomt met dat van de concept-car.

Geen moderne auto zonder multimediatechnieken. Zo beschikt de Bolt over een 10,2 inch metend infotainmentsysteem dat - vooralsnog - niet met Android Auto en Apple CarPlay weet om te springen. Chevrolet-CEO Mary Barra meldt trots dat de Bolt is uitgerust met de modernste software om autodelen mogelijk te maken. Daar heeft de deal die Chevrolet eerder met een Lyft sloot ongetwijfeld mee te maken.

De Bolt komt later dit jaar beschikbaar voor de Amerikaanse consument. Het is niet ondenkbaar dat we in een later stadium een variant van concerngenoot Opel te zien gaan krijgen. We houden onze vingers gekruist.

Video

Peilstok

Daar is hij eindelijk: de Chevrolet Bolt!

Daar is hij eindelijk: de Chevrolet Bolt!

  • Fantastisch. Laat maar komen als Opel! 70,8%
  • Ik vind hem wel oké, maar word er niet warm van. 22,1%
  • Ik vind er weinig aan. 5,0%
  • Ik vind hem verschrikkelijk. 2,0%
Aantal stemmen1.913