Slideshow

Bus met ballen: MTM Volkswagen T5

Geregeld zien we ze op de linkerbaan voorbij schieten: Volkswagen Transporters. Aan vermogen lijken ze geen gebrek te hebben, maar toch propt MTM zomaar even 472 paarden in de Volkswagen T5.

De Duitse tuner MTM vond het nodig om de Volkswagen Transporter bij z'n kladden te grijpen en hem vol te stoppen met extra kracht. De MTM T 500 2.5 TFSI is op het eerste gezicht gewoon een Transporter met groot lichtmetaal. Maar niets is minder waar. Het apparaat heeft vierwielaandrijving en knalt er niet minder dan 472 paarden tegenaan.

Overbodig? Wellicht, maar leuk is het wel. Bij 4.100 toeren levert de personenbus een koppel van 625 Nm. Met deze kleine kerncentrale onder de kap loopt de Transporter maar liefst 280 km/h. Een acceleratietijd melden de Duitse tuners niet, maar reken maar dat je rap weg bent bij het stoplicht. Voor een dik uiterlijk staat de T5 op 20 inch lichtmetaal. Forse sloffen van Michelin in de maat 275/35 moeten het geweld nog enigszins op het asfalt overbrengen. Een straffer onderstel zorgt voor een stabieler weggedrag. Kosten? Volgens MTM moet je al gauw 160.000 euro apart houden. Het flamboyante zwart-gele jasje mag mee voor 2.350 euro.

 

 

 

Video