Slideshow

Britse Bulldog komt uit Denemarken

In opdracht van een gefortuneerde klant bouwt het Deense HBH een Aston Martin die er nog niet is: de Bulldog GT met V12 middenmotor.

Of de supercar ook de Aston Martin-naam zal gaan dragen is echter de vraag, de auto is immers enkel gebaseerd op Aston Martin-techniek, aangezien een V12 Vantage als uitgangspunt diende. Daar houden de overeenkomsten overigens al snel mee op, want de auto die er uit voortkomt is een supercar met middenmotor. Volgens ontwerper Christian Brandt is het ontwikkelen van de auto “een lang en intensief project geweest”. Niet op de laatste plaats omdat de ontwerper zich van de anonieme opdrachtgever aan de merkwaarden van Aston Martin diende te houden en een brug diende te slaan met het verleden van de Britse sportautofabrikant. Daar komt dan ook de naam Bulldog vandaan: dat was tevens de naam van een Aston Martin concept car uit 1980, eveneens met middenmotor.

Net als bij die auto is ook hier de carrosserie gemaakt van aluminium. De zesliter V12 (in de Vantage goed voor 510 pk) krijgt in dit geval bovendien een dubbele supercharger waarmee een vermogen van 675 pk bij 6500 toeren vrij moet komen. Volgens HBH moet de Bulldog GT in 3,9 seconden van stilstand tot 100 km/h kunnen sprinten, terwijl de topsnelheid moet worden afgeregeld op 300 km/h. HBH’s Torben Hartvig: “Sinds we hebben aangekondigd om deze auto te gaan bouwen hebben we alleen maar positieve reacties ontvangen, zowel van potentiële klanten als van particulieren die bereid zijn te investeren in het project.” Volgens Hartvig zou het bouwen van een volledig functionerend prototype in twaalf maanden tijd moeten kunnen, en de eerste testrit staat daarmee al gepland voor begin 2013. Of de Bulldog GT een one-off blijft of dat er plannen zijn voor gelimiteerde productie is nog niet bekend.

 

Video