Slideshow

Breed: Ultimate Auto's Dodge Challenger

Wederom hebben de Amerikanen de overtreffende trap van het woord ‘dik’ uitgevonden: tuner Ultimate Auto brengt een widebody-variant van de Dodge Challenger.

De Challenger is in standaard vorm al niet het meest fijnzinnige ontwerp. Niet alleen is de auto erg groot, dat wordt optisch nog eens benadrukt door het hoekige design en de lage raampartij. Zoals altijd bij dit soort auto’s zijn er ook nu weer mensen die vinden dat het nog opvallender kan, en die doen er vanaf nu goed aan om eens aan te kloppen bij Ultimate Auto.

Na een behandeling door het in Orlando gevestigde bedrijf ziet de SRT-8 eruit als een uitvergrote versie van een Hot Wheels-speelgoedauto. De auto is over de hele flank uitgebouwd om plaats te bieden aan werkelijk gigantische 24-inch wielen. Om de achterste exemplaren liggen banden in de bizarre maat 405/25-24. Zie die maar eens te krijgen bij de lokale bandenboer…

Naast de verbreding –met heerlijk nutteloze luchtinlaten- zijn er ook diepere sideskirts, een aangepaste voor- en achterbumper en een achterspoiler. Om het geheel nog een beetje vlot te houden belooft het bedrijfook aan de motor aanpassingen te hebben gedaan, maar vermogens-cijfers schitteren door afwezigheid.
 

Video