Slideshow

BMW M760Li xDrive is los

Plaatsvervangend machtsvertoon

Onlangs lanceerde Alpina de B7 maar nu heeft ook BMW zelf een 7-serie gepresenteerd die zich met een been in de M-wereld bevindt. We presenteren: de BMW M760i xDrive!

BMW presenteert in Genève de M760Li xDrive, een verlengde 7-serie in de dikst denkbare uitvoering. Duidelijk moet zijn dat deze 7-serie geen volledige M-versie is zoals een M3 dat is. Wél valt hij onder de M Performance-noemer.

Onder de kap ligt een 6.6 liter metende TwinTurbo V12 die er 600 pk en 800 Nm uit perst. Het gemiddeld verbruik komt uit op 12,6 l/100 km. Mooie waarden, maar zo nu en dan wil de trotse eigenaar vast het gas stevig intrappen. Wie dat 3,9 seconden volhoudt heeft de teller op 100 km/h staan. De topsnelheid ligt - uiteraard begrensd - op 250 km/h. Wie het optionele M Driver Package bestelt, kan doordenderen tot 305 km/h. Schakelen gaat middels een 8-traps Steptronic Sport-transmissie.

20-inch Cerium Grey wielen sieren het schoeisel van de M760i xDrive. De aandrijving vindt wellswaar plaats bij alle vier de wielen, al ligt de nadruk op de exemplaren aan de achterkant van de auto. De M760i is wat uiterlijk betreft te herkennen aan grotere luchtgaten rondom, grijze afwerking in de grille en 'Air Breathers'. De top-Siebener krijgt verder uiteraard M-logo's rondom mee én beschikt over herkenbare blauwe remklauwen. Ook het interieur is bezaaid met M-beeldmerken en V12-emblemen. Geef BMW eens ongelijk.

Liever rondrijden met meer chroom? Bestel dan de V12 Execellence versie. De blauwe remklauwen worden dan omgewisseld voor glanzend zwarte exemplaren en BMW voorziet de über-7-serie van meer V12 logo's en chromen afwerking. 

In Genève kunnen we de M760Li xDrive en diens luxeversie van dichtbij bewonderen.

Video