Slideshow

BMW dompelt M2 onder in M Performance-spullen

Exterieur, interieur, onderstel en uitlaat aangepakt

De gloednieuwe BMW M2 is met z’n 370 pk, extra brede koets en enorme bumpers net zo opvallend als-ie snel is. De reeks onderdelen van M Performance bewijst dat het altijd nóg lekkerder kan.

BMW levert de uitgebreide lijn opties en accessoires voor vrijwel alle BMW-modellen, en zelfs een heftig apparaat als de M2 moet eraan geloven. Het uiterlijk volgt het inmiddels bekende recept van koolstofvezel spoilerwerk en lekker donkere wielen. De striping in M-tinten valt het meest op, al is de auto natuurlijk ook zonder deze oorlogskleuren te bestellen. Het interieur wordt niet vergeten.

Interessanter zijn de technische wijzingingen. Een vermogenstoename heeft deze auto niet nodig, maar een uitlaat waarvan het geluidsniveau via een bluetooth-afstandsbediening instelbaar is lijkt ons erg fijn. Het onderstel wordt met vijf millimeter verlaagd en is net iets stugger dan standaard, de schokdempers zijn uitgebreid instelbaar en dankzij andere remblokken zou de auto beter bestand zijn tegen bijvoorbeeld een trackday.  

Video