Slideshow

BMW 1-serie sedan laat meer van zich zien

Compacte vierdeurs lijkt sterk op concept

Al sinds begin 2015 weten we dat-ie komt: BMW’s antwoord op de Mercedes CLA en Audi A3 sedan. De 1-serie sedan is opnieuw gespot, maar gaat nog steeds schuil achter een grote hoeveelheid camouflagemateriaal.

Bijna een anderhalf jaar geleden zagen we de vierdeurs 1-serie al voorbijkomen. De hoeveelheid plakplastic lijkt sindsdien nauwelijks te zijn teruggedrongen, maar een tweede blik maakt duidelijk dat de auto wel degelijk een ontwikkeling heeft doorgemaakt. De koplampen laten zich op deze sneeuwfoto’s voor het eerst goed zien, en lijken grote overeenkomsten te vertonen met de Compact Sedan Concept die BMW in september presenteerde. Ook aan de achterkant van dit exemplaar zien we veel overeenkomsten met die voorbode, en de algehele lijn van de auto maakt duidelijk dat de concept-car een blauwdruk was voor het uiteindelijke productiemodel.

Voordat we de auto - die overigens net als de 2-serie Active Tourer voorwielaandrijving krijgt - in volle glorie mogen aanschouwen zullen we nog langer geduld moeten oefenen: dat duurt nog tot 2017.

Video