Slideshow

Bijzonder: Rolls-Royce Ghost Firnas Motif

Op initiatief van een Rolls-Royce dealer in Abu Dhabi komt Rolls-Royce met de super-exclusieve Ghost Firnas Motif Collection. Gebaseerd op een negende-eeuwse uitvinder en met een oplage van vijf exemplaren gegarandeerd exclusief.

Rolls-Royce is niet vies van een exclusief model van hun toch al niet alledaagse auto’s. Dit maal heeft men een Ghost gebouwd gebaseerd op de negende-eeuwse uitvinder Abbas Ibn Firnas. Die woonde in Spanje en was één van de eerste mensen die een poging deed om te vliegen. Daarvoor bouwde hij zelf vleugels. De uitvinder leverde bovendien bijdragen aan onder meer scheikunde en natuurkunde.

Khadim Al Helli van Abu Dhabi Motors gaf het voorzetje voor deze speciale uitgave en de mensen van Rolls-Royce werkten zijn idee uit. De auto is gespoten in speciale two-tone lak en zowel aan de binnen als aan de buitenzijde zijn logo’s te vinden die memoreren aan de vliegpogingen van Firnas. Het model blijft exclusief, want er worden er maar vijf van gemaakt. De prijs is niet bekend, maar ga er maar vanuit dat-ie stevig is.

Video