Slideshow

Bevestigd: Primastar-opvolger heet NV300

'Japanse' variant loopt straks in Frankrijk van de band

De Renault Trafic en Opel Vivaro maakten in 2014 een modelwissel mee, maar rondom hun Nissan-broertje Primastar bleef het angstvallig stil. Hij is er nog steeds niet, maar vanaf vandaag weten we wel zeker dat de auto NV300 gaat heten.

Erg verrassend is het allemaal niet. De NV300 zal vermoedelijk net zo weinig van de Trafic en Vivaro afwijken als z’n voorganger, en ook de nieuwe naam was te voorspellen. NV300 past mooi tussen de rest van het bedrijfswagen-gamma van Nissan, dat op dit moment uit de NV200 en de op de Renault Master gebaseerde NV400 bestaat.   

De Trafic en de Vivaro verschenen min of meer gelijktijdig, maar met name in het interieur is duidelijk te zien dat Renault de grootste vinger in de pap heeft gehad bij de ontwikkeling. Het is dan ook weinig verrassend dat ook de NV300 in het Franse Sandouville van de band zal lopen. De Opel wijkt hier overigens wel vanaf: die wordt nog altijd in het Engelse Luton gebouwd, waar ook de versie met Vauxhall-logo’s in elkaar wordt geschroefd. 

Video