Slideshow

Bentley Flying Spur gaat tweede generatie in

Na de vernieuwde Continental GT was het logisch dat Bentley ook de rest van z'n gamma ging vernieuwen. Op de Salon van Genève is het tijd voor de nieuwe generatie Flying Spur.

Onder de kap is de minder gulzige V8 die we kennen uit de GT nog nergens te bekennen. In plaats daarvan treffen we de vertrouwde 6,0-liter W12 aan, goed voor 625 pk en 800 Nm. De sprint naar 100 km/h kost 4,6 seconden en de topsnelheid is 322 km/h. Tegenover al dit prestatiegeweld staan wel een gemiddeld verbruik van 14,7 l/100 km en een CO2-uitstoot van 343 g/km.

De nieuwe Flying Spur is 5,30 meter lang en de wielbasis is 3,07 meter. De Bentley is 1,98 meter breed en 1,49 meter hoog. De brandstoftank heeft een inhoud van maar liefst 90 liter. Schakelen gaat met een achttrapsautomaat van ZF. Door het gebruik van aluminium is de Bentley Flying Spur nu 50 kilogram lichter dan de vorige generatie. Maar om nou te zeggen dat-ie met 2.475 kg ineens een vedergewicht is...

Het interieur is compleet nieuw, met een combinatie van klassieke en eigentijdse materialen. De Flying Spur is te bestellen als vier- of vijfzitter. Standaard in de Bentley is een infotainmentsysteem met navigatie, Bluetooth en 8-inch kleurenscherm. De nieuwe Multi-Media Specification biedt diverse online-mogelijkheden. De auto fungeert in dat geval als rijdende Wifi-hotspot. Twee grote 10-inch beeldschermen achterin zijn dan eveneens inbegrepen.

We maken op 5 maart op de persdag van de Salon van Genève kennis met de nieuwe Bentley. In juli staat de Flying Spur bij de Nederlandse dealer. De prijs is nog niet bekend.