Slideshow

Bentley Continental GTC Speed: Über-cabrio

Bij Bentley hebben ze het voorjaar al in de bol. Iets eerder dan gepland overigens, want de foto's van de Continental GTC Speed hadden eigenlijk nog even onder de welbekende pet moeten blijven...

Deze negen foto's van de nogal paarse Bentley Continental GTC Speed zijn voortijdig op internet gelekt en dientengevolge moeten we het doen zonder begeleidend schrijven van de fabrikant. Concrete informatie ontbreekt dus maar je hoeft geen expert te zijn om te voorspellen dat de cabrioversie van de Continental GT Speed dezelfde aandrijflijn krijgt als z'n broer met vast dak.

Dat betekent dus een 6,0-liter twinturbo W12 met een vermogen van 625 pk en een koppel van 800 Nm, gekoppeld aan een achttrapsautomaat. Vierwielaandrijving is standaard en dit hele pretpakket moet in staat zijn om de 0-100-sprint in iets meer dan vier seconden te klaren en een topsnelheid te halen van rond de 325 km/h. De 'gewone' Continental GTC moet het doen met 575 pk en 700 Nm uit een W12, de Speed doet daar dus nog een flinke schep bovenop.

Een foto van de vierpersoons cabriolet met gesloten kap ontbreekt in de serie maar dat zal als vanouds een elektrisch bedienbare softtop zijn in contrasterende kleur. Wanneer Bentley van plan is om het officiële materiaal van de Continental GT Speed Convertible openbaar te maken, is niet bekend maar dit lijkt ons alvast een aardig voorproefje.

Video