Slideshow

Baden in weelde: de Jaguar XJ Ultimate

In China is men niet vies van een beetje luxe en dus komt Jaguar in Peking met een afgeladen , superchique versie van de XJ: de Ultimate.

De XJ Ultimate heeft achterin twee elektrisch verstelbare zitplaatsen, voorzien van leren bekleding, lendensteun en massagefunctie. Onder de elektrisch verstelbare werktafel zit een ruimte voor twee champagneglazen, de koelkast voor de bubbels zit tussen de stoelen. De twee achterpassagiers hebben ieder hun eigen iPad en toetsenbord, verwerkt in een docking station in de rugleuning van de voorstoelen. In de hoofdsteunen zitten twee schermen en draadloze hoofdtelefoons.

Voor de muzikale omlijsting installeert Jaguar een 15-kanaals Meridian surround-sound audiosysteem met 20 luidsprekers. Verder natuurlijk de nodige exclusieve ex- en interieurdetails, zoals Herringbone fineer, geborsteld aluminium en led-sfeerverlichting.

De eerste twintig exemplaren van de XJ Ultimate, die rolt op 20-inch (deels) matgrijze wielen, worden uitgevoerd in Celestial Black, maar mocht je interesse hebben; er zijn ook andere kleuren verkrijgbaar. De XJ Ultimate is de eerste Jaguar die de nieuwe 3.0 V6 supercharger onder de kap krijgt. Een 5-liter V8 met supercharger of 3.0 V6 turbodiesel is ook leverbaar. Alle motoren zitten vast aan een 8-trapsautomaat.

De Jaguar XJ Ultimate komt aan het einde van het jaar naar Nederland en de prijzen beginnen rond de 170.000 euro voor de dieselversie.

Video