Slideshow

AutoWeek stopt met de Spiegel

Het werd tijd voor iets nieuws

Enkele weken geleden zijn we gestopt met de (Achteruitkijk-) Spiegel op zaterdagochtend. Het is ons opgevallen dat dit tot veel vragen heeft geleid, en daarom leggen we deze keuze even aan jullie uit.

'Waar blijft de Spiegel?' Het is een vraag die we nu al enkele weken terug zien keren in de reacties op de zaterdagochtend. Traditioneel sloten we elke zaterdag de week af aan boord van een auto om het nieuws te bespreken, jullie vragen te beantwoorden en een gezonde portie commentaar te leveren, zoals autoliefhebbers dat doen. Het doet ons deugd om te zien hoezeer de serie werd gewaardeerd, maar we hebben toch besloten om niet door te gaan met de Spiegel.

Tijd voor wat nieuws

De reden daarvoor is vrij eenvoudig: de rek was er uit. Voor de redactie werd het een steeds grotere uitdaging om de afleveringen van de Spiegel verrassend, fris en interessant te houden. Niet alleen voor onszelf, maar vooral ook voor jullie als kijkers. We kwamen langzaam maar zeker toch in een ritme terecht dat aan een automatische piloot doet denken, en daar willen we voor waken. We zijn tot de conclusie gekomen dat de energie die we staken in het opnemen van de Spiegelbeter in andere producties voor de website, de magazines en nieuwe video's gestopt kan worden. Het werd tijd voor wat nieuws, en daarom nemen we afscheid van de Spiegel.

De 7...

Een klassieke Volkswagen Golf 1, de Rover 827 van Cornelis Kit, een Amerikaanse politiewagen mét werkende sirene en zwaailichten, duurtesters, Lamborghini's, testauto's, de Alfa Romeo 156 SW van Achteruitkijkspiegel-grondlegger Michiel Willebrands en ga zo maar door: we hebben heel wat gave auto's voorbij zien komen in de honderden Spiegels die we tot nu toe gemaakt hebben. Dat heeft al met al een mooi archief opgeleverd, waar ook wij trots op terugkijken. Maar vanaf nu is het zaak om vooruit te blikken, want we blijven uiteraard ons best doen om je elke week blij te maken met een fijne mix aan reportages, rij-impressies en andere verhalen. Bij de koffie op zaterdagochtend serveren we voortaan elke week een aflevering van De 7..., waarbij we de meest uiteenlopende auto-onderwerpen behandelen in een luchtige lijst. Er blijft, ondanks het stoppen van de Spiegel, nog meer dan genoeg om naar uit te kijken!

Video