Slideshow

AutoRAI niet blij met logo AutoRei

Volgens Trouw heeft de AutoRAI de organisatoren van de AutoRei, de elektrische autobeurs die voor volgend jaar gepland staat, dringend verzocht naam en logo aan te passen. AutoRei staat overigens los van de plannen die AutoWeek heeft voor een nieuw auto-evenement, zo benadrukt onze hoofdredacteur.

AutoRei is een van de mogelijke alternatieven voor de tweejaarlijkse AutoRAI, die zoals bekend in 2013 niet georganiseerd gaat worden. "De naam is vastgelegd als merk. Van ons logo is alleen de 'a' in een 'e' veranderd en wat gestyleerd'', zegt een woordvoerder van de AutoRAI.

Hoewel volgens Trouw in een e-mail aan de AutoRei onmiddellijke actie is gevraagd, zal het volgens de woordvoerder zo'n vaart niet lopen. Er zijn nog geen advocaten op de zaak gezet; in januari overleggen de twee partijen eerst.

Er leven meer ideeen voor een nieuwe autobeurs, ook bij AutoWeek. Hoofdredacteur Robert van den Ham: "Wij zullen eind januari bekend gaan maken wat, waar en wanneer we in 2013 iets willen gaan organiseren. Aan reacties en - nu al - medewerking uit het bedrijfsleven en tal van instanties, ook niet-automotive, hebben we niet te klagen. Ook honderden lezers hebben zich gemeld met ideeen, ook daar zijn we mee aan de slag gegaan. We zijn nu en de komende weken nog druk bezig om alles verder uit te werken, die tijd hebben we hard nodig om eerlijk te zijn, maar de eerste belangrijkste stappen zijn gezet. Ik ken de geruchten over AutoWeek en AutoRei, maar nee, wij zitten daar niet achter en nee, er is geen contact geweest met de mensen achter AutoRei. Wij gaan van A tot Z inzetten op een eigen evenement."

Video