Slideshow

Audi warmt op voor komst Q2

'Kleintje Q' klaar voor Genève!

Audi's Q-lijn wordt aan de onderkant uitgebreid met een nieuw model. Vandaag warmt Audi alvast op voor de introductie van de nieuweling.

Over enkele weken barst in Genève de Autosalon los en vandaag besluit Audi een teaser de wereld in te sturen waarop we de Q3, Q5 en Q7 naast elkaar in een parkeergarage zien staan. Links van de Q3 is een plek gereserveerd voor de Q2.

Veel is er nog niet bekend over de Q2. We verwachten een MQB-platform, de gebruikelijke TSI- en TDI-motoren, de keuze voor zowel voor- als vierwielaandrijving en een uiterlijk dat overeenkomsten zal vertonen met de Crosslane Concept. In Genève verwachten we meer nieuws van de compacte Q, die dit jaar nog op de markt moet verschijnen.

Wat naamgeving betreft is de Q2 een bijzonder geval. Aanvankelijk wilde Audi de kleine broer voor de Q3 al zo noemen, maar Fiat Chrysler Automobiles gooide roet in het eten door te melden dat de aanduidingen Q2 en Q4 al door Alfa Romeo gereserveerd waren voor auto's met een sperdifferentieel (Q2) en vierwielaandrijving (Q4). Het zou Q1 worden, al wist Audi in december te melden dat er toch voor Q2 gekozen kon worden.