Slideshow

Audi RS3 binnenkort ook als sedan

Uiterlijk gefacelifte vierdeurs RS3 geen geheim meer

De sedanversie van de Audi A3 is er wel als S3, maar topuitvoering RS3 bleef vooralsnog voorbehouden aan de vijfdeurs Sportback. Daar komt binnenkort verandering in.

‘RS3’ is een exclusief typeplaatje: binnen de zeer uitgebreide A3-lineup is alleen de Sportback leverbaar met het 367 pk sterke 2,5-literblok, die daarmee zelfs aan de smekende blik van de driedeursvariant voorbijgaat. Dat blijft voorlopig ook zo, maar de vierdeurs sedan krijgt wél de beschikking over de motor die de A3 op het snelheidsniveau van de Mercedes A45 AMG brengt. Volgens liefhebberspagina Quattroworld is de komst van de snelle sedan inmiddels bevestigd. 

Het rode exemplaar op de bijgevoegde foto toont niet alleen hoe de supersnelle vierdeurs A3 eruit komt te zien, maar ook de vorm van de koplampen na de aanstaande facelift van de A3

Audi wil de supersnelle C-segmenter ook in de Verenigde Staten aan de man gaan brengen, en dat heeft met een sedanvariant een veel grotere slagingskans. Met de introductie van de RS3 zou het aanbod RS-versies daar verdubbelen: de RS7 is op dit moment de enige Audi met de magische lettercombinatie in de Amerikaanse showrooms. 

Overigens kwamen de Duitsers zelf al eerder met een voorbode van de RS3 Sedan in de vorm van de Clubsport Quattro Concept

Video