Slideshow

Aston Martin 'DB11' strekt Brits-Duitse benen

Brit krijgt spullen van Mercedes

De Aston Martin DB9 loopt op z'n laatste benen en vandaag hebben we z'n opvolger te pakken!

De huidige DB9 is in de basis alweer sinds 2004 op de markt en ook Aston Martin is er dan van overtuigd dat de tijd rijp is voor een opvolger. Het lijkt erop dat de nieuweling niet DB10 gaat heten, die naam is namelijk voorbehouden aan de vorig jaar getoonde filmauto - die overigens ook in een serie van tien stuks wordt geproduceerd - voor de nieuwe James Bond-film Spectre. Officieel is het nog niet bevestigd, maar het lijkt erop dat de DB9-opvolger DB11 gaat heten.

Vandaag zien we de 'DB11' door de hitte ploegen. Op motorengebied werkt Aston Martin nu samen met AMG en ook wat elektronica betreft, zullen de Britten uit het magazijn van Mercedes kunnen grabbelen. We zien in het interieur - op een vreemde plek, maar het blijft natuurlijk een prototype - een knoppenpaneel dat we kennen uit de S-klasse en ook het digitale instrumentarium is niet van Britse afkomst.

Wie dit testmodel maar een lelijke exoot vindt, kunnen we geruststellen. Hij is nog volgehangen met lijn-verpestende plakkers, dus heb nog even geduld. Wel kunnen we alvast de nieuwe lichtunits bekijken. Het is nog niet duidelijk of de 'DB11' direct bij z'n onthulling de beschikking krijgt over Duitse motoren. Mogelijkerwijs lepelt Aston Martin eerst nog de bekende 6.0-liter V12 in het vooronder, maar ook op dat gebied blijft het voorlopig bij speculeren.

Video