Slideshow

Alpina stuurt B7 vast YouTube op

Ook de nieuwe 7-serie krijgt een sportief sausje

Alpina is een bijzonder merk. De activiteiten van het bedrijf bestaan voornamelijk uit het optisch en technisch aanpassen van BMW’s, maar toch heeft men het voor elkaar gekregen niet als een ordinaire tuner in de boeken te staan. Aan zelfvertrouwen geen gebrek: de nieuwe B7 wordt eerst geteast!

BMW heeft een M7 nog nooit aangedurft, dus wie een sportief, maar smaakvol opgetuigde 7-serie wil komt al snel bij Alpina uit. Nu de nieuwe 7 bij de dealer staat kan het Alpina-derivaat niet uitblijven. De B7, zoals de auto traditioneel heet, laat zich nu voor het eerst zien in een video.

Alpina weet de aandacht goed vast te houden door het ding op mysterieuze wijze door het beeld te laten glijden, maar eigenlijk is het helemaal niet zo’n verassing hoe de B7 eruit komt te zien. De ‘veredelaar’ past al jaren hetzelfde – in de ogen van velen geslaagde – recept toe: subtiel spoilerwerk met aan de voorzijde een merkopdruk en bijzondere wielen met veel spaakjes. Naar wens van de koper kan dit worden aangevuld met een bijzonder blauw lakwerkje en typerende striping. Natuurlijk wordt ook het interieur en de techniek aangepakt, maar hoe dat eruit ziet weten we pas als Alpina definief het doek van z’n nieuwe vlaggenschip trekt.

 

 

Video