Slideshow

Alleen te huur: Shelby GT-H

Ga voor de upgrade!

Wie bij het kiezen van een huurauto bij Hertz een upgrade aangeboden krijgt, doet er wellicht goed aan daar maar voor te gaan. Shelby en Ford hebben samen namelijk de GT-H klaargestoomd, een alleen voor de huur bestemde speciale uitvoering van de Mustang.

De relatie tussen Ford en Hertz is een innige. Deze splinternieuwe GT-H - waarvan er maar 140 worden gebouwd, allen bestemd voor verhuur - kan dan ook terugvallen op een rijke geschiedenis. Al in 1966 bood Hertz 1.001 exemplaren van de Ford Shelby GT350-H aan via zijn speciale huurprogramma. Ook in 2006 werd een speciale Hertz-versie van de Shelby GT aangeboden.

Alle 140 exemplaren zullen via Hertz' verhuurd worden in de Adrenaline Collection. Ook in Europa hoef je de auto helaas niet te verwachten, de GT-H is puur bestemd voor de Verenigde Staten. De GT-H is op de Mustang GT - dus met 5.0-liter V8 - gebaseerd en beschikt over de inmiddels bekende goudkleurige strepen op een zwarte koets. Ook is een uitlaatsysteem van Ford Performance opgetrommeld. 19-inch wielen en een koolstofvezel splitter en achterspoiler zijn gemonteerd om de auto's verder te onderscheiden.

Video