Slideshow

Alle info over de Toyota RAV4

Zoals zoveel nieuwe modellen lag ook de Toyota RAV4 al ruim voor de officiële onthulling op straat. Het doek is er nu definitief af en dus kunnen we je nu ook voorzien van alle bijbehorende informatie over de nieuwe Japanse SUV. Plus natuurlijk een lading officieel fotomateriaal.

‘De Toyota RAV4 is volwassen geworden’, zo begint Toyota het persbericht over de nieuwe RAV4. En daar hebben ze wel een punt: de compacte SUV annex offroader is uitgegroeid tot een echte SUV van serieuze afmetingen. De auto is 20 centimeter langer, 3 centimeter breder en evenzoveel centimeter lager dan het huidige model. De wielbasis groeide met 10 centimeter naar 2,66 m, er is daardoor meer ruimte voor de achterpassagiers en de inhoud van de bagageruimte nam volgens Toyota met een kwart toe. Het laadruim van de huidige meet 586 liter dus dan zou je uitkomen op 733 liter. De kenmerkende, naar de zijkant scharnierende, achterdeur is vervangen door een ‘normaal’ omhoog scharnierend exemplaar, dat eventueel elektrisch te bedienen is.

Toyota zegt dat het meubilair van de RAV4 volledig nieuw is ontwikkeld en dat het dashboard is opgetrokken uit zacht aanvoelende materialen, afgewerkt met ‘soepel leer’. Het stuurwiel kan 40 mm verder naar de bestuurder worden toe gehaald dan voorheen, wat het vinden van een goede rijhouding eenvoudiger zou moeten maken.

Het motorenpalet bestaat uit een 151 pk sterke 2.0 benzinemotor, een 2.0 diesel met 124 pk en een 2.2 diesel met 150 pk. Vierwielaandrijving in combinatie met een handgeschakelde zesbak is standaard op de benzine-uitvoering en de sterkste diesel, een CVT-automaat is optioneel. De 2.0 diesel heeft voorwielaandrijving. De nieuwe RAV4 mag, net als de huidige, maximaal 2.000 kilo trekken. Het veiligheidspakket bestaat uit onder andere zeven airbags, stabiliteitscontrole en anti-whiplash hoofdsteunen, de optielijst vermeldt onder meer een Lane Departure Warning-systeem en een dode hoek-monitor.

De nieuwe Toyota RAV4 staat in het voorjaar bij de dealers, prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Video