Slideshow

Alfa SUV in 2010

De geruchten over een instap van Alfa Romeo in het SUV-segment gingen al langer. Alfa-directeur De Meo bevestigt in de Duitse pers dat die er werkelijk komt.
De speculaties over een SUV van Alfa Romeo gaan al langer. Niet in de laatste plaats omdat het merk al in 2003 deze Kamal concept car liet zien. In een interview met de Duitse pers, bevestigt Alfa-directeur Luca de Meo dat er werkelijk in 2010 een SUV van het merk komt. “We willen een wereldmerk worden. Daar hoort bij dat we ons modellenpalet gaan uitbouwen. We willen klanten trekken in bijvoorbeeld China, Amerika, Australië en Japan.” En dat betekent dat er een SUV moet komen.
Alfa heeft zich ten doel gesteld in 2010 300.000 auto’s te bouwen. Om dat voor elkaar te krijgen, is in december 2009 De Meo op het pluche gezet. Eerder trok hij Fiat uit het slop. “”We doen er alles aan om dat te gaan halen. Maar wanneer in 2010 250.000 Alfa’s worden gebouwd, zijn we ook tevreden. Dan halen we ons doel wel in 2011.”
De eerste stap op weg naar een hogere productie is de komt van de Mito. “Daarmee doet Alfa Romeo zijn intrede in het B-segment. Bij productie van 60.000 stuks per jaar wordt dat zakelijk gezien een interessant model; maar we zien een potentieel voor 75.000 Mito’s per jaar.”
Video