Slideshow

Alfa Romeo terug naar achterwielaandrijving

Alfa Romeo gooit het roer om; toekomstige modellen krijgen weer achterwielaandrijving, zo fluisterde een manager van de fabriek ons gisteren toe.
Met het afscheid van de 75 (1992) en de Spider (1993) was het gedaan met op de achterwielen aangedreven Alfa Romeo’s. Een tijdperk waar menig alfist met weemoed aan terugdenkt. Met de komst van de 8C Competizione, volgend jaar, is de achterwielaangedreven Alfa weliswaar terug, maar slechts voor de happy few. En voor even, want de hele oplage is allang uitverkocht.
Maar er is goed nieuws. De 8C is namelijk het startschot voor een nieuw achterwielaangedreven tijdperk, zo onthulde marketing manager Renzo Barbirato van Alfa Romeo Automobiles S.p.A. gisteren tegenover AutoWeek, tijdens onze eerste rij-impressie met de 8C Competizione op het testcircuit in Balocco.
Dat de 169, de 166-opvolger die eind 2009 zijn opwachting maakt, achterwielaandrijving krijgt, was al bekend. Maar vanaf dat model zullen volgens Barbirato ook de lager gepositioneerde Alfa’s met achterwielaandrijving worden uitgerust. Alleen de Junior, die voor volgend jaar gepland is en op basis van de Fiat Grande Punto staat, blijft zijn vermogen naar de voorwielen brengen.
 
En dan wilt u tenslotte natuurlijk vooral weten hoe de 8C Competizione rijdt. Morgen op deze site een summiere rij-impressie plus video, het uitvoerige verslag staat in AutoWeek 44, die op 31 oktober verschijnt.
Video