Slideshow

Alfa Romeo noemt SUV Stelvio

Onthulling later dit jaar

We moeten nog even geduld hebben, maar de naam is in ieder geval al bekend: Alfa Romeo noemt de volgende aanvulling op het modelgamma Stelvio. De auto, een SUV, is natuurlijk vernoemd naar de bekende bergpas in thuisland Italië.

De meesten zullen voor het bedwingen van de Stelviopas het liefst een dikke sportauto pakken, om de haarspeldbochten zo snel mogelijk te nemen. Een SUV springt dan niet echt naar voren als ideale kandidaat. Toch vernoemd Alfa Romeo zijn op handen zijnde SUV naar de bergpas. Dat heeft Fiat-Chrysler CEO Sergio Marchionne bekendgemaakt. Dat sterkt ons in het idee dat de SUV vooral een dynamisch karakter krijgt. Afgelopen zomer werd de auto nog testend gespot, vermomd als Fiat 500L.

De hoge Alfa zal in de Fiat-fabriek net buiten Rome worden gebouwd. Er wordt gesproken over een onthulling later dit jaar, maar wanneer precies en of dat op een show gebeurt, is niet bekend. Leuk weetje: de Stelviopas was al eerder inspiratie voor de naamgeving van een voertuig. Italiaanse motorbouwer Moto Guzzi gaf de naam al aan een motorfiets.

Video