Slideshow

Alfa Romeo knipt in toekomstplannen

Extra 'specialty' op komst

Alfa Romeo schoof eerder de deadline voor zijn nieuwe modellen op van 2018 tot 2020. Nu hebben de Italianen wederom iets gewijzigd in hun toekomstplannen.

Aanvankelijk meldde Alfa Romeo in de periode 2016-2018 acht nieuwe modellen te zullen onthullen. Medio december schreven we dat Alfa Romeo die deadline iets naar achteren had geschoven. In 2020 zouden alle nieuwe modellen dan toch echt op de markt moeten zijn gebracht.

Alfa Romeo heeft gisteren gemeld dat de toekomstplannen wederom zijn bijgesteld. De deadline van 2020 blijft gehandhaafd, maar de samenstelling van de te onthullen modellen ziet er anders uit.

Na de lancering van de Giulia - die volgens Alfa Romeo dit kwartaal in productie gaat - krijgen we dit jaar of volgend jaar een nieuwe 'midsize' cross-over van het merk te zien. Tussen 2017 en 2020 wil Alfa Romeo zes nieuwe modellen lanceren, waaronder een grote sedan, twee extra cross-overs een hatchback en twee 'specialties'. Voorheen zouden twee compacte modellen en slechts één 'specialty' - waarschijnlijk een coupé of spider - worden gelanceerd.

Voorheen was Alfa Romeo voornemens om tegen 2018 400.000 nieuwe auto's te verkopen. In de nieuwe plannen worden geen beoogde verkoopaantallen meer genoemd.

Video