Autonieuws  |  Aanbieding van het jaar: Tesla Roadster

10 april 2008  |  10:58  |  Tekst:

Tesla heeft de Europese introductie van de Roadster vervroegd. Berichtten we eerder deze week nog dat de elektrische sportwagen eind 2009 naar ons land komt, nu blijkt de auto al de komende lente te komen.

De Amerikaanse fabrikant komt namelijk met een gelimiteerde oplage van de Tesla Roadster in ‘European Spec’. Een versie voor de Europese markt, dus. Het gaat om slechts 250 exemplaren, waarvoor kopers kunnen zich kunnen melden op . Tesla voegt hier aan toe dat het principe geldt van ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. Haast is dus geboden, met het kleine aantal Europese exemplaren in het achterhoofd. De prijs van de Europese Tesla Roadster is 99.000 euro.
De technische basis van de Roadster wordt bij Lotus in Hethel gemaakt, waarna de auto in Californië wordt geassembleerd. Daarna wordt de auto weer naar Europa verscheept. Niet het toppunt van milieuvriendelijkheid, maar daarna kan het groene feest natuurlijk beginnen.
De Tesla Roadster zoemt in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u en kan maximaal 13.000 toeren halen. Tesla claimt tot slot dat de Roadster twee keer zo efficiënt is als de beste hybride van het moment. De auto maakt gebruik van de volgende generatie accu’s, de lithium-ion batterij. De Europese Roadster is voor het eerst te zien op het Top Marques Event in Monaco, dat eind deze maand in het Europese belastingparadijs wordt georganiseerd.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Tesla Roadster Tesla Roadster

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep