Autonieuws

Knap vermomd: Alfa 149

6 april 2008  |  17:12  |  Tekst:  |  Foto's: Hanjo van Heiningen
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Je zou zeggen dat hier een Fiat Bravo rondjes rijdt over de Nürburgring. In werkelijkheid is het de opvolger van de Alfa Romeo 147.

De Alfa Romeo 147 loopt op zijn laatste beentjes. In 2009 maakt zijn opvolger, de 149 zijn opwachting. Bij deze foto’s is het overbodig te melden dat de nieuwe Alfa veel techniek leent van de Bravo. Ook vinden veel onderhuidse delen van de 159 hun weg naar het nieuwe model.
Op het moment wordt druk getest met de nieuwe troef in het C-segment. Intern heeft de auto nog Progetto 940. Eerder deze week reed dit prototype zijn rondjes over de beroemde Duitse Nürburgring. De 149 krijgt er uit eigen huis een belangrijke concurrent bij. De Alfa Romeo Mito is de nieuwe troef in de compacte klasse. Dat betekent dat er voor de 149 ruimte is om te groeien. Reken er dus maar op dat dit nieuwe model richting de 4,30 meter in lengte gaat. Ook komt hij er als drie- en vijfdeurs, terwijl de Mito er louter als driedeurs is.
 
8C
Net als de Mito leent de 149 zijn familiegezicht van de 8C Competizione. Ook is in de wandelgangen al gezegd dat het nieuwe model de deurgreep van de het achterportier opnieuw in de C-stijl krijgt.
Alfa Romeo profiteert van de nieuwe generatie motoren die de Fiat Groep in huis heeft. De kleine T-jets en Multijets vinden ook hun weg naar de 149. Ook rekenen we op een GTA-versie die dik over de 250 pk gaat. Maar die staat er natuurlijk niet direct als het doek van de 149 wordt getrokken. Op zo’n snellerik wachten we traditioneel een paar jaar extra.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Alfa Romeo kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Alfa Romeo 149 | Foto's: Hanjo van Heiningen Alfa Romeo 149 | Foto's: Hanjo van Heiningen Alfa Romeo 149 | Foto's: Hanjo van Heiningen
Alfa Romeo 149 | Foto's: Hanjo van Heiningen

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek