Autonieuws  |  Knap vermomd: Alfa 149

6 april 2008  |  17:12  |  Tekst:  |  Foto's: Hanjo van Heiningen

Je zou zeggen dat hier een Fiat Bravo rondjes rijdt over de Nürburgring. In werkelijkheid is het de opvolger van de Alfa Romeo 147.

De Alfa Romeo 147 loopt op zijn laatste beentjes. In 2009 maakt zijn opvolger, de 149 zijn opwachting. Bij deze foto’s is het overbodig te melden dat de nieuwe Alfa veel techniek leent van de Bravo. Ook vinden veel onderhuidse delen van de 159 hun weg naar het nieuwe model.
Op het moment wordt druk getest met de nieuwe troef in het C-segment. Intern heeft de auto nog Progetto 940. Eerder deze week reed dit prototype zijn rondjes over de beroemde Duitse Nürburgring. De 149 krijgt er uit eigen huis een belangrijke concurrent bij. De Alfa Romeo Mito is de nieuwe troef in de compacte klasse. Dat betekent dat er voor de 149 ruimte is om te groeien. Reken er dus maar op dat dit nieuwe model richting de 4,30 meter in lengte gaat. Ook komt hij er als drie- en vijfdeurs, terwijl de Mito er louter als driedeurs is.
 
8C
Net als de Mito leent de 149 zijn familiegezicht van de 8C Competizione. Ook is in de wandelgangen al gezegd dat het nieuwe model de deurgreep van de het achterportier opnieuw in de C-stijl krijgt.
Alfa Romeo profiteert van de nieuwe generatie motoren die de Fiat Groep in huis heeft. De kleine T-jets en Multijets vinden ook hun weg naar de 149. Ook rekenen we op een GTA-versie die dik over de 250 pk gaat. Maar die staat er natuurlijk niet direct als het doek van de 149 wordt getrokken. Op zo’n snellerik wachten we traditioneel een paar jaar extra.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Alfa Romeo 149 | Foto's: Hanjo van Heiningen Alfa Romeo 149 | Foto's: Hanjo van Heiningen Alfa Romeo 149 | Foto's: Hanjo van Heiningen
Alfa Romeo 149 | Foto's: Hanjo van Heiningen

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep