Autonieuws  |  ďGeen Bentley Arnage W16Ē

24 maart 2008  |  09:36  |  Tekst:

Het leek ons zo mooi: de 1001 pk sterke W16 van Bugatti in de duurste limousine van Bentley. Maar het gaat niet door. Over een dieselmotor voor Bentley is nog niet beslist. Dat tekenen we op uit de mond van Bentley-baas Franz-Josef Paefgen.

Franz-Josef Paefgen verdeelt zijn aandacht tussen Bentley en Bugatti. Op de Autosalon van Genève spraken we hem even en vroegen hem naar het spannendste gerucht van de afgelopen tijd: komt de Bugatti W16 in de Bentley Arnage? Daarop was het antwoord een welluidend ‘nee’. Waarmee meteen de roddel wordt gevoed dat Bugatti zélf bezig is met een vierdeurs limousine.
Het verhaal dat Bentley zich op termijn ook gaan bezondigen aan dieselmotoren, duikt ook telkens weer op. Nu Audi de V12 TDI klaar heeft, lijkt er een Bentley-waardige zelfontbrander klaar te liggen. Paefgen zegt in elk geval geen ‘nee’. “Een besluit over een Bentley met dieselmotor is nog niet genomen,” is zijn officiële lezing. Maar door de immer toenemende milieudruk, moet het vreemd lopen, als deze techniek aan de deur van Bentley voorbij gaat.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Bentley Arnage Bugatti Veyron 16.4

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Posterstory

Bentley Continental GT Speed

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep