Autonieuws

Mercedes en Fiat willen niet samenwerken

26 november 2007  |  15:54  |  Tekst:
    Print     Mail

Mercedes-Benz zag in Fiat een geschikte partner voor het ontwikkelen van een kleine auto. De besparing die de Duitsers bij zo’n samenwerking kunnen behalen, is echter te klein. Daarom zijn de onderhandelingen weer gestaakt.

Uit berichten in de Duitse pers blijkt dat Daimler en Fiat de onderhandelingen zijn gestopt over het samenwerken bij de ontwikkeling van kleine modellen. “De Italianen produceren hun auto’s te duur,” aldus Daimler. Nu worden alleen nog gesprekken gevoerd met aartsrivaal BMW om techniek voor een klein model te lenen. Dan wordt de basis van de Mini gebruikt en motoren van PSA.
Mercedes-Benz wil de opvolger van de A- en B-klasse samen met een ander merk ontwikkelen om kosten te besparen. Als alles volgens planning verloopt, moet daar nog dit jaar een beslissing over vallen. Wanneer de samenwerking met BMW mislukt, gaat Daimler op eigen houtje verder. “Waarschijnlijk leent Daimler dan motorentechniek van een Japans merk”, aldus bronnen rond Mercedes in de Duitse autopers. De opvolger van de A- en B-klasse worden in het begin van het volgende decennium verwacht.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok? (Advertorial)

Alle AutoWeek-producten zijn in de online shop verkrijgbaar.   Lees verder
Graag een AutoWeek T-shirt, polo, cap of mok?
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Fiat 126 met Mercedes-look

Peilstok

AutoWeek Top 50: de mooiste auto van de afgelopen 25 jaar is de ...

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Extra scherpe actierente op uw Mercedes-Benz personenwagen Extra scherpe actierente op uw Mercedes-Benz personenwagen Mercedes-Benz Financial biedt u nu tot ...

AutoWeek Dubbeltest

BMW 340i - Mercedes-Benz C 400 4Matic

Volg AutoWeek