Autonieuws

Alfa Romeo terug naar achterwielaandrijving

25 oktober 2007  |  10:03  |  Tekst:
    Print     Mail

Alfa Romeo gooit het roer om; toekomstige modellen krijgen weer achterwielaandrijving, zo fluisterde een manager van de fabriek ons gisteren toe.

Met het afscheid van de 75 (1992) en de Spider (1993) was het gedaan met op de achterwielen aangedreven Alfa Romeo’s. Een tijdperk waar menig alfist met weemoed aan terugdenkt. Met de komst van de 8C Competizione, volgend jaar, is de achterwielaangedreven Alfa weliswaar terug, maar slechts voor de happy few. En voor even, want de hele oplage is allang uitverkocht.
Maar er is goed nieuws. De 8C is namelijk het startschot voor een nieuw achterwielaangedreven tijdperk, zo onthulde marketing manager Renzo Barbirato van Alfa Romeo Automobiles S.p.A. gisteren tegenover AutoWeek, tijdens onze eerste rij-impressie met de 8C Competizione op het testcircuit in Balocco.
Dat de 169, de 166-opvolger die eind 2009 zijn opwachting maakt, achterwielaandrijving krijgt, was al bekend. Maar vanaf dat model zullen volgens Barbirato ook de lager gepositioneerde Alfa’s met achterwielaandrijving worden uitgerust. Alleen de Junior, die voor volgend jaar gepland is en op basis van de Fiat Grande Punto staat, blijft zijn vermogen naar de voorwielen brengen.
 
En dan wilt u tenslotte natuurlijk vooral weten hoe de 8C Competizione rijdt. Morgen op deze site een summiere rij-impressie plus video, het uitvoerige verslag staat in AutoWeek 44, die op 31 oktober verschijnt.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Alfa Romeo kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

Alfa Romeo 75 1,8 turbo Alfa Romeo Spider Alfa Romeo 8C Competizione
Rij-impressie - Alfa Romeo Giulietta facelift

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Youngtimer Dubbeltest

Alfa Romeo 75 3.0 V6 - BMW 320i

Volg AutoWeek