Autonieuws

Gereden: Grande Punto Abarth

1 oktober 2007  |  11:04
    Print     Mail     Houd me op de hoogte

Vanaf deze Grande Punto is de naam Abarth niet louter meer een toevoeging. Je zult vergeefs op zoek gaan naar Fiat-badges. Deze 155 pk Grande Punto heeft het legendarische Abarth als merknaam.

Abarth doet het als merk zonder eigen modellen maar wordt gepresenteerd als vijfde merk binnen de Fiat-groep, naast Alfa Romeo, Maserati, Lancia en Fiat zelf natuurlijk. Met de Grande Punto Abarth rondt Fiat het programma van dit model naar boven af. Hij heeft een 1,4-liter turbomotor met 155 pk die kan met een speciale set worden opgevoerd tot 180 pk.
Zijn vermogen geeft hij vrij bij een hoog toerental. Maar ook bij normalere waarden is er al flink veel vermogen voorhanden. Echter: sensationeel wordt het nooit. Pas wanneer de turbodruk middels een knop op het dashboard wordt opgevoerd, is de Grande Punto de naam Abarth waardig. Het onderstel is aangepast aan het sportieve karakter, maar verliest zijn comfortabele inslag niet. Het heeft genoeg in huis om het vermogen van de Abarth aan te kunnen.
Als de auto volgend jaar naar Nederland komt, is die niet bij de gewone Fiat-dealer te koop. De Abarth-dealers zijn dungezaaid: naar verwachting gaan voorlopig maar drie Fiat-dealers zich specialiseren in dit nieuwe oude merk.
 
De volledige rij-impressie van de Grande Punto Abarth staat in AutoWeek 40, die op 3 oktober verschijnt.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis Ďm niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Abarth Grande Punto Abarth Grande Punto Abarth Grande Punto
Rij-impressie Abarth Punto Evo Esseesse

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

AutoWeek Multitest

Skoda Fabia RS - Abarth Punto Evo - Renault Clio RS - Seat Ibiza Cupra - Mini Cooper S - CitroŽn DS3 1.6 THP

Volg AutoWeek