Autonieuws  |  Productie Fiat 500 opgevoerd

26 juli 2007  |  14:50  |  Tekst:

Met alleen al 51.000 orders uit Italië en 6.000 uit Frankrijk is de Fiat 500-productie voor dit jaar totaal uitverkocht. Goed nieuws voor de kopers: Fiat gaat de productie in het Poolse Tychy opvoeren om aan de enorme vraag te voldoen.

Automotive News spreekt over een productieplanning van 65.000 tot 67.000 exemplaren voor dit jaar. Het is geen tijdelijke maatregel: ook voor de komende jaren zijn de cijfers naar boven bijgesteld. Het oorspronkelijke plan was een jaarproductie van 120.000 exemplaren, nu gaat Fiat uit van 140.000 nieuwe 500’s per jaar.
De Polen gaan het druk krijgen, want vanaf volgend jaar komt er nog een volumemodel uit Tychy: de nieuwe Ford Ka. De compleet nieuwe Ka gaat veel techniek delen met de Fiat 500. De Ford wordt iets goedkoper dan de Fiat en de jaarproductie is geraamd op 120.000 stuks.
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

Rij jij binnenkort overal naartoe in de auto van je dromen? (Advertorial)

Plak de Feel Like A Race autosticker op je auto en win mooie prijzen!   Lees verder
  advertorial VKV
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Fiat 500

Peilstok

Ford heeft in Brazilië de nieuwe Ka gepresenteerd, die als voordelige 'wereldauto' in de markt wordt gezet. Het is nog niet helemaal duidelijk of deze ook naar (West) Europa komt. Wat vind jij?

AutoWeek op Blendle

ActieAuto

Profiteer van deze unieke actie bij Motorhuis. Tijdelijk betaalt Motorhuis de 21% BTW op een nieuwe Fiat 500L!

AutoWeek Triotest

Fiat 500 - Mini One - Opel Adam

Volg AutoWeek

© 2014 Sanoma Media Netherlands B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma Media Netherlands groep