Autonieuws  |  Gereden: Alfa Romeo GT

17 maart 2007  |  10:00
We reizen met gemengde gevoelens af naar Barcelona voor een rij-impressie van de Alfa Romeo GT. Die auto is immers gebaseerd op de 156, terwijl de andere coupé van Alfa Romeo, de Brera, de nieuwere 159 als basis heeft. De vraag is: heeft de GT nog bestaansrecht?
 
We hebben al vele kilometers gemaakt met die Brera en we zijn niet erg enthousiast over de rijdynamiek en prestaties: de auto is gewoon wat zwaar en om die reden ga je bijna naar de diesels verlangen. Bijna oneerbaar in een Alfa Romeo. Vandaar dat we in de Catalaanse ochtendzon direct op zoek gingen naar die ene GT met nog zo’n heerlijke originele Alfa-V6 voorin.
De facelift is uiterlijk een erg beperkte: verder dan een nieuwe klokkenwinkel (niet op de V6) en een dubbele uitlaat op de V6 en de diesels gaat het eigenlijk niet. Als we de motor starten en wegrijden, onthult de GT zijn ware kwaliteiten. De Alfa Romeo heeft namelijk twintig pk minder dan zijn grote broer, de Brera, maar weegt maar liefst 200 kilogram minder. Het gevolg is een auto die lekker stuurt, maar tegelijkertijd ook comfortabel is.
Ook reden we met de 1.9 JTD met 150 pk, een oudgediende die het nog prima doet. Ander nieuws is het Q2-sperdifferentieel, dat de voorwielaangedreven GT het karakter van een vierwielaandrijver mee moet geven.
 
De volledige rij-impressie met de Alfa Romeo GT is te lezen in AutoWeek 12, die op woensdag 21 maart in de winkels ligt
 mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin plaats dit bericht op digg maak een bookmark op delicious

ONLINE TICKETS BESTELLEN MET KORTING

Bestel nu je kaarten voor de AutoRAI online voor 14,50 euro (kassaprijs 18 euro).   Lees verder
  AutoRAI 2015
 
 
 

Foto's en video's bij dit artikel

Peilstok

Mijn favoriete Jaguar uit de Redactie Raadt Aan is de...

AutoWeek op Blendle

AutoWeek Multitest

Volkswagen Passat CC-BMW 320i-Alfa GT-Peugeot 407 Coupť

Volg AutoWeek

© 2015 Sanoma B.V.
Adverteren - Colofon - Contact - Copyright - Disclaimer - Privacy en cookiebeleid - Gebruiksvoorwaarden - RSS - Partners - Sitemap
AutoWeek.nl - onderdeel Sanoma groep