Slideshow

4x4 in het kwadraat: Fiat Panda Monster Truck

Dat Fiat met de Panda 4x4 een behoorlijk unieke aanbieding heeft in het A-segment zagen we gisteren in de AutoWeekend-top-10, maar het kan nog een stuk gekker. Bijvoorbeeld met deze Fiat Panda Monster Truck.

Het apparaat dat hier door de sneeuw ploegt, mag er dan uit zien als een hobbyproject van een verveelde Alpenbewoner, maar deze foto’s zijn toch echt van Fiat zelf. Voor serieproductie hoeven we uiteraard niet bang te zijn, dit ene exemplaar schijnt gebruikt te gaan worden in een televisie-commercial met de slogan ‘New Panda, extremely Panda’.

Hoe die commercial eruit gaat zien, weten we pas volgend jaar, maar Fiat gunt ons dus nu alvast een blik op de auto in de hoofdrol. Voor de bouw van die auto is handig gebruik gemaakt van het feit dat ook Jeep tegenwoordig tot de Fiat-familie behoort, want in feite is dit een Jeep CJ7-4200. Wel is het onderstel van die auto duidelijk nog iets opgehoogd, en uiteraard is de carrosserie vervangen door die van een actueel panda’tje. Het lijkt ons dat je hiermee de Nederlandse winters wel de baas kunt.

Video