Autonieuws

DeLorean opnieuw in productie

8 juni 2006  |  12:50
    Print     Mail
De merkrechten en overgebleven fabrieksonderdelen van de DeLorean zijn gekocht door de Amerikaan Tony Ierardi.
 
De DoLorean is bij het grote publiek vooral bekend door de ’Back to the future’ films. Van de auto werden van 1981 tot 1982 bijna 10.000 exemplaren in Noord-Ierland gebouwd. Oprichter John DeLorean zou vanwege financiële problemen betrokken zijn geweest bij een drugsdeal wat het einde van de fabriek betekende. Volgens geruchten zouden alle productiemachines in zee gedropt zijn.
Tony Ierardi wil de productie weer opstarten. Hij heeft vlak voor de dood van John DeLorean in 2005 alle rechten kunnen verwerven. Aan de hand van de overgebleven onderdelen en originele bouwtekeningen denkt hij de auto weer in productie te kunnen nemen. Richtprijs voor de Amerikaanse markt is ongeveer $45.000.
De originele DeLorean werd aangedreven door een vrij tamme 2,8-liter V6 met een schamele 130 pk. Met de huidige stand der techniek denkt men de nieuwe DeLorean met aanzienlijk meer vermogen te voorzien, al doet men hierover nog geen mededelingen. De eerste auto’s zouden nog dit jaar gerealiseerd moeten worden.
mail naar een vriend plaats dit bericht op nujij plaats dit bericht op linkedin

Mis ‘m niet! De AutoWeek Occasion Special! (Advertorial)

Alles wat je moet weten als je een gebruikte auto zoekt. De Occasion Special ligt nu in de winkel of je kunt ‘m direct   Lees verder
Mis m niet! De AutoWeek Occasion Special!
 
 

DeLorean kopersgids

Foto's en video's bij dit artikel

DeLorean DMC12 DeLorean DMC12

Peilstok

Supershowroom: mijn favoriete Opel Corsa is de...

Volg AutoWeek